13 Eylül 2012 Perşembe

EKŞİ SİNEMA

Aslında başka bir yazım vardı bu gece buraya koyacak ama hazır günüyken bu yazıya öncelik vermek geldi içimden. 

Ekşici arkadaşların imdb listesine biraz da alternatif olsun diye oluşturdukları,genelini bağımsız filmlerin oluşturduğu 250 filmlik bir liste var. Amaçları, başarabildikleri kadarıyla her hafta bir film yayınlayarak bu listeyi tamamlamak. Başarabilirseler güzel bir etkinlik. Ama 250 hafta gibi bir zaman diliminden bahsediyoruz, sonunu getirebilirler mi? Zamanla göreceğiz.

6 haftadır düzenliyorlar bu etkinliği,bugün ise ' To be or not to be' adında 1942 yapımı film vardı. 6 haftadır bir türlü gidememiştim, bugün gidebildim sonunda. Özellikle benim gibi sinemaya gidebilmede sıkıntı yaşayanlar için son derece güzel olmuş bu etkinlik. Daha önce giden arkadaşlarımdan duyduğuma göre fena seçimler değilmiş filmler,arada illa ki beğenilmeyen çıkabilir ki geçen hafta bizimkiler beğenmemiş filmi. 

Sisteme gelecek olursak, etkinlik tamamen ücretsiz öncelikle. Her Çarşamba Taksimde bulunan seksek kafede gerçekleşiyor. Filmden yarım saat önce gidip yerine kurulup, biraz muhabbet ettikten sonra filmini izleyebilirsin, istersen bir de içeceğini alıp yudumlayarak tadını çıkartabilirsin. 

Haftalık olarak düzenlenen etkinlikleri ekşi sinemanın facebook sayfasından takip edip gitmeden önce film hakkında bilgi edinebilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder