18 Şubat 2013 Pazartesi

TAŞ ORMAN


Çin'in güney karst görünmleri adı altında dünya mirasları listesinde bulunan taş orman, Çin'in güneybatısındaki YunNan eyaletine bağlı Shilin Yi Özerk bölgesinde yer almaktadır. Yüzlerce kilometrekare genişlikteki alana dağılan, rüzgar, su ve erozyonun yarattığı sayısız büyüklü küçüklü kaya topluluğudur. 12 kilometrekarelik alandan oluşan  Taş Orman Parkı ise dünyanın en büyük karst bölgesidir. 400'den fazla gezi güzergahı ve 200'den fazla manzara noktasına sahip olan Taş Orman Parkı doğal bir labirenttir aynı zamanda.

Parkta 'Nilüfer Tepesi' , 'Kılıç Havuzu' gibi oldukça tanınmış manzaraların yanı sıra tepeleri seyretme kulesi olarak da adlandırılan bir platform bulunmaktadır. Bu platformdan doğal güzellikleri tüm ihtişamıyla kuş bakışı olarak izleme şansı doğuyor.



Dünyadaki karst bölgelerin özelliklerinin bir arada toplandığı bir yerdir aynı zamanda Taş Orman. Kılıç biçimli kaya parçaları, kule biçimindeki kaya parçaları, mantar biçimindeki kaya parçaları gibi pek çok çeşit vardır. Bu çeşitliliğe bakılarak dolaşırken bir yerde kendinizi Küba'da, biraz ilerledikçe ise İspanya'da hissedebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder